Gastles ‘De Noodzaak van Vertraging’

"Hoe gaat het?" - "Goed! Druk!"

Veel studenten herkennen dit gesprek. Stress en prestatiedruk zijn bekende metgezellen. Jongleren met studiedeadlines, sociaal leven, gezond blijven en online schitteren op sociale media – alles om de beste versie van jezelf te laten zien. Maar voor wie? En waarom eigenlijk?

Zou je je tempo van leven kunnen verlagen?

We begrijpen de worsteling van veel studenten en daarom heeft Bries een training ontwikkeld. Geïnspireerd door de Duitse socioloog Hartmut Rosa, auteur van de bestseller ‘Leven in tijden van versnelling’, onderzoeken we de wortels van deze versnelling. En belangrijker nog: is er een alternatief?

Jan-Jaap Stegeman en Petra Prins, studentenwerkers bij Bries, leiden de training. Bries is een platform voor levensvragen, gevestigd in Molen de Eendragt. Wij richten ons op de ’trage vragen van het leven’, aanwezig op de campussen van NHL Stenden, Van Hall Larenstein en de Campus Fryslân van de RuG.
Ga met ons mee in de reis van zelfreflectie en ontdek de waarde van vertraging. Laat stress en prestatiedruk achter je en leer hoe je het leven op jouw eigen tempo kunt leiden. Neem deel aan onze gastles ‘De Noodzaak van Vertraging’ en verken samen met ons de weg naar meer rust en betekenis. Tot snel!

We horen graag of wij deze workshop volgend jaar ook aan uw studenten mogen aanbieden en/of wij op een andere manier iets voor uw studenten kunnen betekenen.

Benieuwd naar andere projecten?